kanelkaka

Mer kanel till folket!

Panerad zucchini

Den här rätten är godast att äta relativt nygjord. Den vinner tyvärr inte på att göras i förväg och värmas upp, zucchinin blir lätt lite vattnig även om man låter salt dra ut vätskan.  Använd så små exemplar som möjligt, då har de inte fått alltför stort kärnhus.

Det här är mitt bidrag till Säsongens bästa hos Det gröna skafferiet.

Panerad zucchini

Skär zucchini ½-centimetertjocka skivor. Strö över salt och låt dem stå cirka en halvtimme för att få ur vätskan ur dem.

Torka bort saltet och panera sedan först i mjöl, sedan i ägg samt finriven parmesanost och solroskärnor smaksatt med ev en gnutta salt samt nymald svartpeppar.  Så kallad dubbelpanering.

zuczuc

Stek/grilla på medelvarm värme i smör/olja  i några minuter på varje sida, det skall vara lite stunds i skivorna. Serveras helst varma eller ljumma.

Servera till tomatsås, grönsaksröra, kokt potatis, pasta eller dylikt. Fungerar också som tapas. Gott och knaprigt!

Jag serverade min som huvudrätt tillsammans med blomkålsmos (kokt blomkål blandat med philadelphiaost och gorgonzola) samt tomatsås.zuc

Annonser

Single Post Navigation

One thought on “Panerad zucchini

  1. Pingback: Våra bästa zucchinirecept | Det gröna skafferiet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: