kanelkaka

Mer kanel till folket!

Topping

Hemkommen efter en veckas frånvaro hade jag inte stenkoll på vad som fanns i förråden, mer än att det var tomt på färskvaror. Jag handlade en blandad kompott på väg hem för att slippa kliva ut i regn och åskväder när jag väl kommit innanför hemmets väggar.

Till lunch blev det pasta och en topping bestående av blandade varor från kyl och frys. Toppingen som blev över förgyllde squashsoppa till kvällen, som hämtades från frysen.

Topping – räcker till 2-4 portioner beroende på hunger
1 pkt bacon
1 gul lök, gärna färsk
1 handfull frysta ärtor
1 knapp handfull frysta torkade tomter
Peppar, kryddgrönt och ev salt

Gör så här:
Skär bacon i mindre bitar. Fräs tills det är knaprigt i en stekpanna. Finhacka en gul lök och låt det fräsa med bacon. Tillsätt sedan frysta ärtor och frysta, torkade tomater och låt dem fräsa och mjukna bland bacon och lök.  Krydda!

Koka pasta, häll sen skvätt av pastavattnet i stekpannan och rör runt. Häll upp pastan, riv över eventuell ost och strö topping över. Ät!

Topping

 

Single Post Navigation

Lämna en kommentar